Basa Arab: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
|mapcaption = {{legend|SeaGreen|Basa Arab minangka basa resmi siji-sijiné}}<br>{{legend|#0053ad|Basa Arab minangka salah sawiji basa resmi}}<br>{{legend|#41a2fc|Basa Arab minangka basa resmi minoritas}}
|notice = IPA
}}'''Basa Arab''' (<big><big>اللغة العربية</big></big> ''al-lughah al-‘Arabīyyah'') iku sawijining basa saka kulawarga [[basa]] Semitik sing saiki dipituturaké ing [[Wétan Tengah]] lan [[Afrika Lor]] nanging awalé saka nagara sing saiki diarani [[Arab Saudi]]. Cacah panuturé ana wong 225 yuta. Saliyané iku basa Arab uga basa sembahyangan ing agama Islam. Basa Arab kanggo nglampahi sembahyang, kayata niat [[wudhu]], [[solat]], [[zakat]], [[kaji]], ngaturaké donga, lan ibadah liya-liyane.
 
== Huruf-huruf ing basa Arab ==
352.737

besutan