Bupati: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamarèntahan, bupati nduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan sawetara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake nenging kabeh kabupatèn sa-[[Indonésia]].
 
==Pamilihan==
* [[Kutha]]
* [[Daftar Kabupatèn lan Kota Indonésia]]
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Wewengkon administratif pemerentahan]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan