Rosales: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 47 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q21895 (translate me))
(→‎top: éjaan using AWB)
pirsani teks.
}}
'''Rosales''' iku salah siji [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetanduran ngembang]] sing klebu jroning klad [[eurosids I]], [[rosids]], [[core eudicots]], lan [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] jroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup jroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Rosidae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
Rosales jroning sistem APG II adoh banget béda anggota-anggotané yèn dibandhingaké karo jroning sistem Cronquist. Saliyané [[Rosaceae]], praktis kabèh suku sing klebu Rosales versi Cronquist dialihaké menyang bangsa-bangsa liyané, sauntara jroning sistem APG II Urticales (ing sistem Cronquist) digabungaké sajroning Rosales (sistem APG II).
 
Ing ngisor iku anggota-anggota bangsa Rosales miturut sistem APG II:
# [[Ulmaceae]]
# [[Urticaceae]] (suku jelatang-jelatangan)
 
{{botani-stub}}
 
[[Kategori:Rosales| ]]
 
 
{{botani-stub}}
351.333

besutan