Avertebrata: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Calopteryx virgo male.jpg|thumb|right|200px|[[Srangga]] iku salah siji conto invertebrata.]]
'''Avertebrata''' utawa '''Invertebrata''' iku sawijining istilah sing dipatrapaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata yaiku [[srangga]], [[ubur-ubur]], [[hydra]], [[nus]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Krajaan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata jroning rong klompok ya iku ''Insecta'' (srangga) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké jroning luwih saka 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
352.737

besutan