Wong Banjar: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Wong Banjar''' utawa '''Sukubangsa Banjar''' <ref>[http://www.joshuaproject.net/people-profile.php?peo3=10658&rog3=ID Banjar of Indonésia]</ref> iku [[suku bangsa]] sing manggon sapérangan gedhé [[wewengkon]] [[ProvinsiPropinsi]] [[Kalimantan Kidul]], lan wiwit abad kaping-17 wiwit manggon ing sebagéyan [[Kalimantan Tengah]] lan sebagéyan [[Kalimantan Wétan]] utamané [[kawasan]] dhataran lan bagéyan hilir saka Laladan ilèn Kali (DAS) ing wewengkon kasebut.
 
== Sistem paseduluran ==
Suku Banjar minangka suku ka-8 paling akeh ing Indonésia
Miturut sensus BPS taun 2000 populasi suku Banjar kira-kira semene:
* 2.271.586 ing Provinsi [[Kalimantan Kidul|Propinsi Kalimantan Kidul]] 76,34%
* 435.758 ing ProvinsiPropinsi [[Kalimantan Tengah]] 24,20%
* 340.381 ing ProvinsiPropinsi [[Kalimantan Wétan]] 13,94%
* 179.380 ing ProvinsiPropinsi [[Riau]] 3,78%
* 111.886 ing ProvinsiPropinsi [[Sumatra Lor]] 0,97%
* 83.458 ing ProvinsiPropinsi [[Jambi]] 3,47%
* 24.117 ing ProvinsiPropinsi [[Kalimantan Kulon]]
* 7.977 ing ProvinsiPropinsi [[DKI Jakarta]]
* 5.923 ing ProvinsiPropinsi [[Jawa Kulon]]
* 1.726 ing ProvinsiPropinsi [[Nanggroe Aceh Darussalam]] 0,1%
* 921 ing ProvinsiPropinsi [[Sumatra Kidul]]
* lan sapanunggalane.
 
* {{id}} [http://melayusemarang.blogspot.com/ Kampung Melayu (eks Kalurahan Mlayu Darat) dan Kampung Banjar (eks Kalurahan Banjarsari)]
* {{id}} [http://ibnubanjar.wordpress.com/2008/04/14/urang-banjar-ing-manado-bumi-nyiur-melambai/ Banjar Sulawesi Lor]
* {{id}} [http://www.kalsel.go.id/ Pamaréntah ProvinsiPropinsi Kalimantan Kidul]
* {{id}}[http://osdir.com/ml/culture.region.Indonésia.ppi-india/2005-02/msg00171.html Urang Banjar dan Etnisitas ing Kalimantan Kidul]
* {{id}} [http://kesultanan_pasir.tripod.com/sadurangas/id02.html Kesultanan Pasir]
352.737

besutan