Thiwul: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
| other =
}}
'''Thiwul''' ya iku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1">{{id}}[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan padunung [[Wonogiri]], [[Kabupatèn GunungkidulGunung Kidul|GunungkidulGunung Kidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyen.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
352.737

besutan