F/A-18 Hornet: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:F-18 Take off, Perfomance and landing @ Farnborough Airshow 2008.ogv|thumb|F-18 pada Farnborough Airshow 2008]]
'''F/A-18 Hornet''' gweyan [[McDonnell Douglas]] (saiki gabung sajrone [[Boeing]]) ya iku pesawat tempur [[supersonik]] [[pesawat tempur serbaguna|serbaguna]] kang isa dioperasikan saka lan [[kapal induk]] ing kabeh cuaca, dirancang supaya isa [[pertempuran udara|bertempur di udara]] lan [[pesawat serang darat|menyerang sasaran ing darat]] (F/A ya iku inisial kanggo ''fighter'' (tempur) lan ''attack'' (serang)). F/A-18 ya iku turunan saka [[YF-17]] ing dasawarsa 1970-an kanggo digunakake déning [[Angkatan Laut Amerika Serikat|Angkatan Laut]] lan [[Korps Marinir Amerika Serikat]]. Hornet uga digunakake déning angkatan udara ing pira-pira nagara. Pesawat iki wis dadi pesawat peraga dirgantara kanggo Skuadron Peraga Terbang Angkatan Laut Amerika Serikat, Blue Angels, awit tahun 1986.
Hornet nduweninduwèni peran minangka pesawat tempur pengawal, [[pertahanan udara]], [[perusak pertahanan udara musuh]], [[larangan udara]], [[pesawat serang antigerilya]], lan [[pesawat intai]]. Keserbagunaan lan keandalané wis mbuktèkaké dadi aset bernilai ing salah sijiné kapal induk, senajan déwéké dikritik amerga kelemahané sajroné hal jelajah lan daya muat ketimbang karo kang diduwenididuwéni pesawat-pesawat mutakhir pendahulunya, kayata [[F-14 Tomcat]] sajroné hal peran tempur lan serang-tempur, lan [[A-6 Intruder]] lan [[A-7 Corsair II]] sajroné hal peran serang.<ref name="FedAmSci">[http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-18.htm "F/A-18 Hornet."] ''Federasi Ilmuwan Amerika''. Kaunduh 11/1/13.</ref>
 
F/A-18 Hornet dadi dasar kanggone pengembangan [[F/A-18E/F Super Hornet]], yakni pesawat tempur rancang-ulang F/A-18 kang luwih gedhé lan evolusioner. Ketimbang karo Hornet, Super Hornet berukuran luwih gedhé, luwih abot, lan ana perbaikan sjroné hal daya jelajah lan daya muaté. F/A-18E/F awalé diusulaké minangka alternatif kanggo pesawat tempur kang sama sekali anyar kanggo ngganteni pesawat serang kang isih bertugas kayata A-6. Varian kang luwih gedhe uga diarahake kanggo ngganteni F-14 Tomcat kang wis meh uzur, kanti menkono isa saling berganti-tugas karo Hornet ing Angkatan Laut Amerika Serikat, lan bertugas ing rentang peran kang luwih amba meliputi pengisian bahan bakar ing udara, lan anjungan pengacau kelistrikan (''electronic jamming platform'').<ref name="NavySuper">[http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/aircraft/fa18/shornet2.html "F/A-18E/F Super Hornet ... Penerbangan Angkatan Laut Terkemuka memasuki Abad ke-21."] ''Angkatan Laut Amerika Serikat'', 28 Februari 2006. Diakses pada: 4 Juli 2008.</ref>
===Karakteristik umum===
 
*Kru: F/A-18C: 1, F/A-18D: 2 (pilotjuru anggegana and weapons system officer)
*Dawa: 56&nbsp;ft
*Amba swisi: 40&nbsp;ft
352.737

besutan