Gunung Tangkuban Prau: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
}}
[[Gambar:Tangkuban Parahu.jpg|150px|left|center|thumb|Kawah Gunung Tangkuban Perahu]]
'''Gunung Tangkuban Prau''' utawa '''Gunung Tangkuban Perahu''' utawa '''Gunung Tangkuban Parahu''' iku salah siji [[gunung]] sing dumunung ing [[provinsipropinsi]] [[Jawa Kulon]], [[Indonésia]]. Dunungé watara 20 km arah lor [[Kutha Bandhung]], dhuwuré 2.084 [[mèter]]. Wangun gunung iki arupa ''Stratovulcano'' kanthi pusat erupsi sing pindhah-pindhah saka [[wétan]] mangulon.
Gunung Tangkuban Prau ya iku salah sawijine [[gunung berapi]] kang isih aktif ing [[Pulo Jawa]].<ref name="internet">{{id}}[http://www.navigasi.net/goart.php?a=ggtngprh] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)</ref> Gunung iki wis ana ping pira wae dicathet tau njeblug, kang andadekake kawah sing cacahe ana sanga.<ref name="internet" /> Ing antarané ya iku [[Kawah Ratu]], [[Kawah Upas]], [[Kawah Domas]], lan liya-liyane.<ref name="internet1">{{id}}[http://wisatamelayu.com/id/object/759/gunung-tangkuban-perahu/?nav=cat] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)</ref>
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Gezicht vanuit het bos op de eruptie van de vulkaan Tangkubanprahu TMnr 10023699.jpg|thumb|left|center|150px|Tangkuban Perahu 1910]]
352.737

besutan