Wlahar: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''WlaharWwlahar''' iku aliran material vulkanik sing biasané arupa campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu sing dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung berapi]]). Ing [[IndonesiaIndonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan sing sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi utamané kanggo penduduk sing manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir sing ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. WlaharWwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetara kilomèter nggawa ènergi sing cukup gedhé. Mula saka iku, umumé wlahar digawékaké saluran khusus sing miturut ilmu [[geoteknik]] kasebut "[[sabo]]".
 
Sawetara gunung ing IndonesiaIndonésia nduwé aktivitas ilining wlahar iki, ya iku [[Gunung Galunggung]] ing Jawa Kulon lan [[Gunung Merapi]] ing [[Jawa Tengah]]/[[Yogyakarta]].
 
== Delengen uga ==
352.737

besutan