Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Dewan Kaamanan PBB''' (panulisan jroning [[Basa IndonesiaIndonésia]]: Dewan Keamanan PBB), iku badan paling kuwat ing lembaga [[PBB]]. Tugasé njaga perdamaian lan keamanan antar nagara.
 
Badan PBB liyané mung bisa mènèhi [[rékomendhasi]] marang para [[Anggota PBB|anggota]], Dewan Keamanan nduwé kakuwatan kanggo njupuk kaputusan kang kudu dilaksanakaké para anggota adhedhasar [[Piagam PBB]].
# [[Yunani]] (Éropah Kidul)
 
Ana ing taun [[16 Oktober]] [[2006]], [[Belgia]], [[IndonesiaIndonésia]], [[Italia]] lan [[Afrika Kidul]] kapilih dadi anggota ora tetep Dewan Keamanan PBB kanggo periode rong taun lan miwiti tugas tanggal 1 Januari 2007. Anggota kalima durung diputusaké.
 
Anggota kapilih taun (2007):
|Nana Effah-Apenteng
|-
|[[IndonesiaIndonésia]]
|Asia
|Marty Natalegawa
348.872

besutan