Pulo Rinca: Béda antara owahan

76 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan using AWB)
| Link = http://whc.unesco.org/en/list/609
}}
'''Rinca''' ya iku wangun [[pulo]] kang dumunung ana ing kapuloan [[Nusa Tenggara]]. Pulo Rinca, [[Pulo Komodo]] lan [[Pulo Padar]] ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon [[Pulo Flores]], uga dipisahake déning [[Selat Mola]].
 
Pilo kang arupa bageyan saka [[Situs Warisan Donya UNESCO]], karana dadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] bebarengan dèning [[Pulo Komodo]], [[Pulo Padar]] lan [[Gili Motang]].
 
Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing [[Doro Ora|Doro (Gunung) Ora]], 670 m [[dpl]].
 
Pulo kang dipanggoni dèning aneka rupa jinis [[kéwan]] kayata [[komodo]], [[babi]] [[alas]], [[kebo]] lan [[manuk]] . Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti [[prau]] cilik saka [[Labuan Bajo]] ing [[Flores Kulon]].
 
Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon [[Komodo, Manggarai Kulon|Kacamatan Komodo]], [[Kabupatèn Manggarai Kulon]], Propinsi [[Nusa Tenggara Wétan]], [[Indonésia]].
 
[[Kategori:Pulo ing Nusa Tenggara Wétan|Rinca, Pulo]]
63.083

besutan