Yitzhak Rabin: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
|death_date ={{death date and age|df=yes|1995|11|4|1922|3|1}}
|death_place =[[Tel Aviv]], [[Israèl]]
|party =[[Gabungan (partai pulitik)|Gabungan]], [[PartaiParté Buruh (Israèl)|PartaiParté Buruh]]
|spouse =[[Leah Rabin]]
|children =[[Dalia Rabin-Pelossof]]{{br}}[[Yuval Rabin]]
}}
 
'''Yitzhak Rabin''' {{Audio|He-Yitzhak_Rabin.ogg|mirengaken}} ({{lahirmati|nama jeneng = [[Bahasa Ibrani]]: '''יִצְחָק רַבִּין'''|[[Yerusalem]], [[Mandat Britania Palestina]], sapunikisapunika [[Israèl]]|1|3|1922|[[Tel Aviv]], [[Israèl]]|4|11|1995}}) punika satunggiling [[pulitikus]] lan [[jendral]] [[Israèl]]. Rabin punika [[Perdhana Mentri Israèl|Perdhana Mentri]] kaping gangsal [[Israèl]] taun [[1974]] – [[1977]] lan njabat malih taun [[1992]] dumugi [[Pamejahan Yitzhak Rabin|panjenenganipun kapejahi taun 1995]] déning [[Yigal Amir]], satunggiling aktivis sayap tengen ingkang boten nyengkuyung kawicaksanan ngenani [[Prajanjian Oslo]]. Rabin punika perdhana mentri Israèl sepindhah ingkang dipunwiyosaken ing [[Israèl]], satunggil-satunggilipun perdhana mentri Israèl ingkang kapejahi lan tiyang angka kalih ingkang tilar donya salebeting jabatanipun sasampunipun [[Levi Eshkol]].
 
== Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach ==
Rabin miyos ing [[Yerusalem]] ingkang mlebet bagéyan wewengkon [[Palestina]] (tepatipun: [[Mandat Britania Palestina]]).
 
Salebetipun mangsa jabatanipun ingkang kaping kalih, panjenenganipun ngupados damel hubungan becik kaliyan [[Palestina]]. Margi upadosipun punikupunika, nalika taun [[1994]] sesarengan [[Yasser Arafat]] lan Mentri Manca Nagari [[Shimon Peres]] panjenenganipun pikantuk [[bebungah Nobel Perdamaian]]. Wonten sapérangan pihak ingkang nampik keras lelampahan perdamaianipun. Tanggal [[4 November]] [[1995]], panjenenganipun tiwas dipunbrondong [[pluru]] déning sesami [[Yahudi]] ing [[Tel Aviv]].
 
== Pranala njawi ==
{{succession box | before = [[Tzvi Tzur]]| title = [[Ramatkal|Kepala Staf]] [[Tentara Pertahanan Israèl]]|years=[[1964]] - [[1968]]| after= [[Chaim Bar-Lev]]}}
{{succession box | before = [[Avraham Harman]]| title=[[Duta Besar Israèl untuk Amerika Serikat]] |years=[[1968]] - [[1973]]| after = [[Simcha Dinitz]]}}
{{succession box | before = [[Golda Meir]]| title = Ketua [[PartaiParté Buruh Israèl|PartaiParté Buruh]] |years=[[1973]] - [[1977]]| after = [[Shimon Peres]]}}
{{succession box | before = [[Golda Meir]]| title = [[Perdana Menteri Israèl]]|years=[[1974]] - [[1977]]| after = [[Menachem Begin]]}}
{{succession box|title=[[Menteri Pertahanan Israèl]]| before=[[Moshe Arens]]| after=[[Yitzhak Shamir]]|years=[[1984]] - [[1990]]|}}
{{succession box | before = [[Yitzhak Shamir]]| title = [[Perdana Menteri Israèl]]|years=[[1992]] - [[1995]]| after = [[Shimon Peres]]}}
{{succession box|title=[[Menteri Pertahanan Israèl]]| before=[[Moshe Arens]]| after=[[Shimon Peres]]|years=[[1992]] - [[1995]]|}}
{{succession box | before = [[Shimon Peres]]| title = Ketua [[PartaiParté Buruh Israèl|PartaiParté Buruh]] |years=[[1992]] - [[1995]]| after = [[Shimon Peres]]}}
{{end box}}
 
352.737

besutan