Saddam Hussein: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|ru}} using AWB (10903))
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Iraq, Saddam Hussein (222).jpg|thumb|right|Saddam Hussein]]
[[Gambar:Saddam Hussein captured & shaven DD-SD-05-01885.jpg|thumb|right|Saddam Hussein]]
'''Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti''' ([[Basa Arab|Arab]]: <big><big>صدام حسين عبد المجيد التكريتي‎ </big></big>Saddām Husayn Aabdu-Al-majīd al-tikrītī[1]; [[28 April]] [[1937]] – [[30 Desember]] [[2006]]) iku [[Presiden Irak|Presiden]] [[Irak]] ing période [[16 Juli]] [[1979]] nganti [[9 April]] [[2003]], nalika dhèwèké mlayu amerga Irak diinvasi pasukan koalisi ing taun 2003. Minangka pemimpin Irak lan kepala [[PartaiParté Ba'ath]], Saddam nglakoni kawicaksanan pan-Arabisme sekulèr, modèrnisasi ékonomi, lan sosialisme Arab. Dhèwèké dadi presiden Irak ing taun 1979 lan diukum pati ing taun 2006 minangka ukuman gantung.
 
Ing basa Arab, jeneng ''Saddam'' tegesé ''wong sing sirahé atos'' utawa ''koppig'' utawa ''sing nantang'' (ing Irak jeneng iki uga dienggo kanggo bumper montor).
350.349

besutan