Républik Cina: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
:''Taiwan mangalih ing kaca iki. Jeneng resmi nagara iki iku '''Républik China'''. '''Taiwan''' sajatiné sawijing kawasan ing nagara iki, nanging tembung iki kerep digunakaké kanggo ngrujuk nagara iki sacara kabèh. '''Taiwan''' uga jeneng sawijining pulo, mangga mirsani artikel pulo [[Formosa]].''
 
----
 
<div style="float:right; clear:right; width:300px; margin-left: 1em;">
|| '''Kutha paling gedhé''' || [[New Taipei]]
|-
|| '''[[Presidhen RepublikRépublik China|Presidhèn]]''' || [[Ma Ying-jeou]] <br />(馬英九)
|-
|| '''[[Wakil Presidhen RepublikRépublik China|Wakil Presidhèn]]''' || [[Wu Den-yih]]
|-
|| '''[[Perdana Menteri RepublikRépublik China|Perdana Menteri]]''' || [[Jiang Yi-huah]] (江宜樺)
|-
|| '''[[Wewengkon]]'''<br />&nbsp;- Total <br />&nbsp;- % air
|| '''[[Kodhe nagara]]''' || +886
|-
|colspan="2" align="left"|<small>('''1''') Kanggo sawetara wektu, kutha krajan resmi RepublikRépublik China papané isih ana Kutha [[Nanjing]] ing [[RepublikRépublik Rakyat Cina|Cina Dharatan]].</small>
|-
|}
</div>
'''RepublikRépublik China''' ([[Aksara Cina tradhisional]]: 中華民國; [[Aksara Cina prasaja]]: 中华民国; [[Wade-Giles]]: Chung-hua Min-kuo, [[Tongyong Pinyin]]: JhongHuá MínGuó, [[Hanyu Pinyin]]: Zhōnghuá Mínguó) iku sawijining [[nagara]] sing saiki nguwasani tlatah kapuloan [[Taiwan]], [[Kapuloan Pescadores]], [[Quemoy]], lan [[Kapuloan Matsu]]. Tembung "Taiwan" biasané digunakaké kanggo ngrujuk ing RepublikRépublik China minangka kabèh, sawetara iku istilah "China"/"Tiongkok" ngrujuk ing [[RepublikRépublik Rakyat Cina]], sing nguwasani [[Tiongkok Daratan]], [[Hong Kong]] lan [[Makau]]. Sanadyan "RepublikRépublik China" iku jeneng resmi nagara iki, tembung "China" iku dhéwé biasané ngrujuk ing [[Tiongkok Daratan]] sing pamaréntahané dijupuk déning [[RepublikRépublik Rakyat China]] sawisé pamaréntahan [[RepublikRépublik China]] bubar ing taun [[1949]]. Manggan mriksani [[RepublikRépublik China (1911-1949)]] lan [[Perang Sadulur Tiongkok]] kanggo katrangan luwih akèh.
 
RepublikRépublik China (ROC) iku wiwité ing [[Tiongkok Daratan]], sawisé pamaréntahan [[Dinasti Qing]] digulingaké ing taun [[1912]] lan nandhani bubaré [[2.000]] taun pamaréntahan kakaisaran.
 
[[Kategori:Républik Cina|*]]
352.737

besutan