San Marino: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|capitals_coordinates = <small>{{coor dm id|43|56|N|12|27|E||LU|BT}}</small>
|largest_city = [[Serravalle, San Marino|Serravalle]]
|government_type = [[RepublikRépublik]]
|leader_titles = [[Captain Regent]]<br />Sekretaris Nagara <br />kanggo Urusan Luar Negeri lan Politik
|leader_names = [[Gian Franco Terenzi]] lan [[Guerrino Zanotti]] <br />[[Pasquale Valentini]]
|footnotes=
}}
'''RepublikRépublik San Marino''' yaiku salah sawijining [[nagara]] paling cilik ing donya lan dikubengi déning [[Italia]], ing sisih lor wewatesan karo [[provinsipropinsi]] [[Rimini]], laladan [[Emilia-Romagna]] lan ing sisih kidul provinsipropinsi [[Pesaro]] lan [[Urbino]], laladan [[Marche]].
RepublikRépublik San Marino minangka [[republik]] paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun [[301]] déning [[Santo Marinus]] (utawa San Marino jroning [[basa Italia]]). Senajan San Marino sawijining [[nagara]] mardika nanging isih gumantung marang nagara [[Italia]] kang ngubengi wewengkoné.
 
[[Giuseppe Garibaldi]] kang nyawijèkaké Italia ing taun [[1860]] tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané [[Giuseppe Garibaldi]] janji yèn San Marino tetep dadi [[nagara]] mardika.
352.737

besutan