Étiopia: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
{| border=1 align=right cellpadding=4 cellspacing=0 width=300 style="margin: 0 0 1em 1em; background: #f9f9f9; border: 1px #aaaaaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;"
|+<big>'''RepublikRépublik DemokratikDhémokratik Federal Ethiopia'''</big><br />
<big>'''Ityop'iya Federalawi DemokrasiyawiDhémokrasiyawi Ripeblik'''</big><br />
<font size="+1">'''የኢትዮጵያ ፈደራላዊ ዲሞክራሲያዊ ሪፐብሊክ'''</font>
|-
|}
 
'''RepublikRépublik DemokratikDhémokratik Federal Ethiopia''' ('''Ityop'iya''', [[basa Amhara]] <font size="+1">ኢትዮጵያ</font>) iku [[nagara]] kang dumunung ing [[Afrika]].
 
Etiopia ndarbèni sajarah kang paling jangkep minangka nagara mardika ing bawana kasebut. Minangka nagara paling tuwa ing donya, kawasan Etiopia uga minangka salah siji panggonan peradaban kang paling wiwitan ing donya. Pamaréntahan Etiopia pisanan diwangun udakara taun [[980 SM]] lan nampa agama [[Kristen]] ing abad ka-4 M. Nagara iki cukup unik yèn dibandingaké karo nagara-nagara Afrika liyané amarga ora naté dijajah wektu jamané [[Parebutan Afrika]], lan terus mardika nganti taun [[1936]], nalika pasukan [[Italia]] nguwasani nagara mau. Pasukan-pasukan [[Britania Raya]] lan Ethiopia ngalahaké tentara Italia taun 1941, lan Ethiopia ngéntukaké kadhaulatané manèh sawisé nanda tangani [[Prajanjèn Britania-Ethiopia]] ing Desember 1944. Ethiopia biyèn naté dijenengké [[Abisinia]].
348.872

besutan