Nagorno Karabakh: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|}
[[Image:Nagorno karabakh republic.png|right|thumb|250px]]
'''Nagorno-Karabakh''' ([[basa Azerbaijan]]: '''Dağlıq Qarabağ''' atau '''Yuxarı Qarabağ'''; [[basa Rusia]]: '''Нагорный Карабах''', '''Nagornyy Karabakh'''; [[basa Armenia]]: '''Լեռնային Ղարաբաղ''', '''Lernayin Gharabagh''') iku sawijining wewengkon kang dumunung ing bagéyan kidul [[Kaukasus]], ya iku 270 km sisih kulon [[Baku]], kutha krajan [[Azerbaijan]]. Wewengkon iki dipanggoni déning mayoritas etnik [[Armenia]], lan dikuwasani déning militèr Armenia.
 
Padunung etnik Armenia setempat mroklamasèkaké kamardikan RepublikRépublik Nagorno-Karabakh saka Azerbaijan ing tanggal [[10 Desember]] [[1991]], nanging kadhaulatan republik mau ora diakoni déning donya internasional lan wewengkon mau sacara ''[[de jure]]'' dianggep minangka bagéyan saka [[Azerbaijan]]. Tanggal [[27 Juni]] [[2006]], Armenia lan Azerbaijan sarujuk kanggo ngidinaké padunung Nagorno-Karabakh nganakaké [[referendum]] bab status wewengkon mau ing mangsa ngarep.<ref>''[http://www.armenialiberty.org/armeniareport/report/en/2006/06/00DB055C-7469-4805-A919-3395C5858110.ASP Armenian, Azeri Leaders ‘Agreed To Karabakh Referendum’]'', ArmeniaLiberty.org, diakses 27 Juni 2006</ref>
 
Padunung Armenia kerep banget nyebut wewengkon iki kanthi jeneng '''Artsakh''' (basa Armenia: '''Արցախ''').
352.737

besutan