Géorgia: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
{{Georgia infobox}}
 
'''Georgia''' (საქართველო '''''Sakartvelo''''' jroning [[basa Georgia]]; dikenal wiwit taun [[1990]] nganti [[1995]] minangka '''RepublikRépublik Georgia''') iku nagara trans bawana ing sisih [[wétan]] [[Segara Ireng]] ing sisih kidul [[Kaukasus]] antara bawana [[Éropah]] lan bawana [[Asia]]. Tilas republik ing [[Uni Soviet]] iki wewatesan karo [[Rusia]] ing sisih [[lor]], [[Turki]] ing sisih [[kidul-kulon]], [[Armenia]] ing sisih [[kidul]] sarta [[Azerbaijan]] ing sisih [[wétan]]. Jembar wewengkon Georgia 69.700 km², lanthi padunung 4,4 yuta jiwa (ora kalebu [[Abkhazia]] lan [[Ossetia Kidul]]), 84% saka gunggung padunung arupa ètmis Georgia.
 
== Saarah ==
== Pamérangan administratif ==
Georgia dipérang dadi 53 propinsi, 11 kutha lan 2 republik otonomi:
* RepublikRépublik Otonomi: [[Abkhazia]], [[Ajaria]]
* Kota: [[Batumi]], [[Chiatura]], [[Gagra]], [[Gori]], [[Kutaisi]], [[Poti]], [[Rustavi]], [[Sokhumi]], [[Tbilisi]], [[Tq'ibuli]], [[Tsq'altubo]], [[Tskhinvali]]
* Distrik: [[Abasha]], [[Adigeni]], [[Akhalgora]], [[Akhaltsikhe]], [[Akhmeta]], [[Ambrolauri]], [[Aspindza]], [[Baghdati]], [[Bolnisi]], [[Borjomi]], [[Chkhorotsq'u]], [[Chokhatauri]], [[Dedoplistsq'aro]], [[Dmanisi]], [[Dusheti]], [[Gardabani]], [[Gurjaani]], [[Java, Georgia|Java]], [[Kareli]], [[Kaspi]], [[Kharagauli]], [[Khashuri]], [[Khobi]], [[Khoni]], [[Lagodekhi]], [[Lanchkhuti]], [[Lentekhi]], [[Marneuli]], [[Martvili]], [[Mestia]], [[Mtskheta]], [[Ninotsminda]], [[Oni, Georgia|Oni]], [[Ozurgeti]], [[Q'azbegi]], [[Q'vareli]], [[Sachkhere]], [[Sagarejo]], [[Samtredia]], [[Senaki]], [[Sighnaghi]],[[Telavi]], [[Terjola]], [[Tetritsq'aro]], [[Tianeti]], [[Tsageri]], [[Tsalenjikha]], [[Tsalka]], [[Vani]], [[Zestaponi]], [[Zugdidi]]
350.349

besutan