Wong Uighur: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|image_capiton = Suku bangsa Uyghur
|population = Sekitar 10 juta <ref>[http://www.showchina.org/en/nations/200701/t105538.htm Show China<!-- Bot generated title -->]</ref>
|regions = {{negaranamanagaranama|RRT}} ([[Xinjiang]]){{br}}{{negaranamanagaranama|Pakistan}}{{br}}{{negaranamanagaranama|Kazakhstan}}{{br}} {{negaranamanagaranama|Kyrgyzstan}} {{br}}{{negaranamanagaranama|Uzbekistan}} {{br}}{{negaranamanagaranama|Mongolia}}{{br}} {{negaranamanagaranama|Turki}} {{br}}{{negaranamanagaranama|Rusia}}
|languages = [[Basa Uyghur|Uyghur]], [[Mandarin|Basa Tionghoa]]
|related= Other [[Suku bangsa Turkik]]
}}
[[Gambar:Khotan-mercado-chicas-d01.jpg|thumb|Wong-wong Uighur ing pasar [[Hotan]], [[Xinjiang]].]]
'''Suku Uighur''' utawa '''Uygur, Uigur, Uyghur''' ( [[Basa Uyghur|Uyghur]]: ئۇيغۇر; {{zh-stp|s=[[wikt:维|维]][[wikt:吾|吾]][[wikt:尔|尔]]|t=[[wikt:維|維]][[wikt:吾|吾]][[wikt:爾|爾]]|p=Wéiwú'ěr}}) iku salah siji minoritas kang resmi ing [[Cina|RepublikRépublik Rakyat Cina]]. Suku iki keturunan saka suku kuna [[Huihe]] kang ana ing [[Asia Tengah]]. Suku iki nggunakake [[basa Uighur]] lan agamane [[Islam]].
 
Saliyane ing [[Cina|RepublikRépublik Rakyat Cina]], suku iki ana uga ing [[Kazakhstan]], [[Kyrgystan]] lan [[Uzbekistan]].
 
Suku Uighur lan [[suku Hui]] iku suku kang agamane Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripe. Suku Uighur luwih melu aliran [[Sufi]], yen suku Hui luwih ngarah ing [[mazhab]] [[Hanafi]].
348.872

besutan