Suparto Brata: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Suparto Brata''', Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise iku, dheweke kerep nulis [[Crita cekak|carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novel]]. Saliyane nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhéwéké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novel pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawisé novel iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganakaké sayembara, dhéwéké nulis [[Kaum RepublikRépublik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalané dhéwéké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrané Raden Suratman Bratatanaya lan Papan Anggegana Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
*''[[Kamar Sandi]]''
*''[[Katresnan kang Angker]]''
*''[[Lara Lapane Kaum RepublikRépublik]]''
*''[[Lelakone Si lan Man]]''
*''[[Lintang Panjer Sore]]''
352.737

besutan