Wong Silesia: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Image:Babcia Agnes.jpg|right|thumb|200px|Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka [[Cieszyn]], 1914]]
 
'''Wong Silesia''' ([[Basa Silesia]]: ''Ślůnzoki''; [[Basa Polski|Polski]] ''Ślązacy''; [[Basa Céko|Céko]] ''Slezané''; [[Basa Jerman|Jerman]] ''Schlesier'') iku para padunung tlatah [[Silesia]] ing [[Polandia]], [[Jerman]] lan [[RepublikRépublik Céko]].
 
Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké manawa wong Silesia iku etnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sejarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polandia. Senadyan mengkono, luwih saka 817.000<ref>[http://web.archive.org/web/20121221235509/http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/LUD_raport_z_wynikow_NSP2011.pdf Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011. Raport z wyników] - Central Statistical Office of Poland</ref> jiwa wong Silesia ing Polandia ngaku ètnis Silesia lan amerga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polandia. Saliyané iku ing RepublikRépublik Céko ana luwih saka 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.
 
==referensi==
352.737

besutan