Ahmadiyyah: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Ahmadiyyah''' ([[Urdu]]: احمدیہ Ahmadiyyah) utawa sering uga kasebut uga '''Ahmadiyah''', iku Jamaah [[Muslim]] sing diadegaké déning [[Mirza Ghulam Ahmad]] (1835-1908) ing taun 1889 ing sawijining désa cilik sing jenengé [[Qadian]], [[Punjab]], [[India]]. Mirza Ghulam Ahmad ngaku minangka [[Mujaddid]], [[Mesias|al Masih]] lan [[Imam Mahdi|al Mahdi]].<ref>http://www.alislam.org/introduction/index.html</ref>
 
Jemaat Ahmadiyah Indonésia iku bagéan saka Jamaah Muslim Ahmadiyah Internasional. Ing Indonésia, organisasi iki wis nduwèni badan hukum saka [[Mentri Hukum lan Hak Asasi Manusia RepublikRépublik Indonésia|Mentri Kehakiman RepublikRépublik Indonésia]] wiwit 1953 (SK Menteri Kehakiman RI No. JA 5/23/13 Tgl. 13-3-1953) <ref>http://www.thepersecution.org/world/indonesia/05/jai_pr2108.html</ref>.
 
Pamaréntah Indonésia, ya iku [[Dhaptar Mentri Agama RepublikRépublik Indonésia|Mentri Agama]], [[Dhaptar Mentri Dalam Negri RepublikRépublik Indonésia|Mentri Dalam Negri]] lan [[Jaksa Agung]] ing tanggal [[9 Juni]] [[2008]] wis ngetokaké ''Surat Keputusan Bersama'', sing mrintahaké marang panganut Ahmadiyah supaya ngendhegaké kagiatan sing lelawanan karo Islam.<ref>{{cite web|title = SKB Ahmadiyah diterbitkan|publisher = [http://www.bbc.co.uk/indonesian/ BBCIndonesiaBBCIndonésia.com]|date = [[2008-06-09]]|url = http://www.bbc.co.uk/indonesian/news/story/2008/06/080609_ahmadiyah.shtml|accessdate = 2008-08-26}}</ref>
 
== Para Pemimpin Ahmadiyah sepeninggal Hazrat Mirza Ghulam Ahmad ==
** {{en}} [http://aaiil.org/ Situs resmi Ahmadiyyah Lahore]
** {{en}} [http://www.mta.tv/ Situs Resmi (official) Televisi Muslim Ahmadiyah Internasional]
** {{id}} [http://www.ahmadiyah.org/ Situs Gerakan Ahmadiyyah IndonesiaIndonésia (Lahore)]
** {{id}} [http://www.alislam.org/indonesia/ahmadiyyat.html Selayang Pandang Jemaat Ahmadiyah]
** {{en}} [http://www.jalsasalana.org/ Situs Pertemuan Tahunan Ahmadiyah se-Dunia([[Jalsah Salanah]])]
348.872

besutan