Konggrès Amérika Sarékat: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Pranala luar: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|en}} (2) using AWB (10903))
(éjaan using AWB)
[[Gambar:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg|thumb|300px|Konggrès jroning Sèsi Bebarengan.]]
 
'''Konggrès Amérika Sarékat''' ([[Basa Inggris]]: ''United States Congress'') iku [[cawang legislatif]] saka pamaréntahan federal [[Amérika Sarékat]]. Sistem sing dianut ya iku [[sistem rong kamar]] utawa bikameral, dumadi saka [[Dewan Perwakilan Rakyat Amérika Sarékat|Dewan Perwakilan Rakyat]] lan [[Senat Amérika Sarékat|Senat]]. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji [[dhistrik]] lan tugas sajroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung pedunungpadunung saben [[negaranagara bagéan]]; déné jroning Senat, saben negaranagara bagéan nduwèni loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara negaranagara bagéan gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong.
DPR lan Senat sidhang ing [[Gedung Capitol]] sing dunungé ing kutha[[Washington, D.C.]]
 
 
== Senat ==
* [[Ketua Senat Amérika sarékat|Ketua Senat]] (Wakil Presiden AS): [[Joe Biden]], ([[PartaiParté DemokratDhémokrat (AS)|D]]) - [[Wyoming]]
* [[President Pro Tempore Senat AS|President ''Pro Tempore'']]: [[Robert C.Byrd]], DemokratDhémokrat - [[West Virginia]]
 
=== Pimpinan Mayoritas ===
* Ketua : [[Harry Reid]], DemokratDhémokrat - [[Nevada]]
* Wakil : [[Richard Durbin]], DemokratDhémokrat - [[Illinois]]
 
=== Pimpinan Minoritas ===
* Ketua : [[Mitch McConnell]], ([[PartaiParté RepublikRépublik (AS)|R]]) - [[Kentucky]]
* Wakil : [[Trent Lott]], RepublikanRépublikan - [[Mississippi]]
 
== Dewan Perwakilan Rakyat ==
* Ketua : [[Nancy Pelosi]], DemokratDhémokrat - [[California]]
 
=== Pimpinan Mayoritas ===
* Ketua : [[Steny Hoyer]], DemokratDhémokrat - [[Maryland]]
* Wakil : [[James E.Clyburn]], DemokratDhémokrat - [[South Carolina]]
 
=== Pimpinan Minoritas ===
* Ketua : [[John Boehner]], RepublikanRépublikan - [[Ohio]]
* Wakil : [[Roy Blunt]], RepublikanRépublikan - [[Missouri]]
 
== Pranala luar ==
352.737

besutan