Yves Leterme: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|}
[[Gambar:Yves Leterme 01.jpg|thumb|Yves Leterme]]
'''Yves Camille Désiré Leterme''' (lair ing [[Wervik]], [[6 Oktober]] [[1960]]) iku pulitikus Belgia, anggota Parté Kristen DémokratDhémokrat Flandria ([[CD&V]]), lan wiwit [[20 Maret]] [[2008]] dadi [[Daftar Perdana Menteri Belgia|Perdana Menteri]] Belgia. Sadurungé dhèwèké wis dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Keuangan, Réformasi Institusional, Perhubungan saha Urusan Segara Lor ing pamaréntahan féderal Belgia. Dhèwèké uga tau dadi Perdana Menteri Flandria lan Menteri Pertanian lan Perikanan Flandria.
 
Yves Leterme iku pilihan sing arep diangkat dadi Perdana Menteri Belgia sawisé pemilu ing taun 2007. Ing tanggal [[26 Juni]] [[2007]], dhèwèké ngundhur dhiri saka jabatan Perdana Menteri Flandria lan diganti déning Kris Peeters. Ing tanggal 16 Juli 2007, Leterme ditunjuk dadi formatur koalisi pamaréntahan anyar. Nanging nganti tanggal 1 Desember 2007 ora bisa-bisa. Wusanané dhèwèké diangkat dadi Perdana Menteri ing tanggal 20 Maret 2008.
352.737

besutan