Monolit: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Dibuat dengan menerjemahkan halaman "Monolith")
 
[[Gambar:Uluru,_helicopter_view,_cropped.jpg|thumb|Uluru ing tengah Australia asring disebut monolit sing gedhé dhéwé, masiya panemu iku racaké kainglar déning para sarjana géologi. Diwatara karang ing pinggir-pinggir Uluru wis kena érosi, déné sing dadi tilas saiki ya iku strata watu pasir sing ingaran 'monolit' Uluru.]]
'''Monolit''' ya iku rupa géologis wujud [[watu]] utawa karang tunggal tur magrong, kaya ta [[gunung]], utawa karang saprongkal minangka monumèn utawa yeyasan. Érosi racaké mbiyak wewujudan géologis, sing asring dumadi saka [[Watu Igneus|watu igneus]] utawa métamorfik sing kukuh tur atos.
 
63.815

besutan