Kidul: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Image:Compass Rose English South.svg|thumb|[[Kompas]] kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng]]
'''Kidul''' iku arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul ya iku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yaikuya iku [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul [[magnetik]] iku arah menyang kutub magnetik, yaikuya iku arah sawetara adohé saka kutub kidul.
 
Lawan arah kidul ya iku [[lor]].
6.697

besutan