Kitab Yosua: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Yosua]] dijupuk saka basa [[Ibrani]]: יהושׁע ''Yehoshua utawa Yəhôšuª‘'', sing tegesé “karo pitulungan sang [[Yahwe]]. Saliyané asma nabi sing jaré nulis [[kitab]] iki sing jenengé padha, ya uga asmané Gusti [[Yesus]] ing [[basa Aram]].
 
Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa [[Israèl]] nalika mangrebut nagara [[Kanaan]], dipimpin déning Yosua. Ya dhèwèké iku sing nggantèni [[Musa]] mimpin umat Israèl. Kadadéyan-kadadéyan wigati sing dikandhaaké ing buku ini yaikuya iku antara liya: panyabrangan ing [[Kali Yordan]], Bedhahé kutha [[Yerikho]], perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Gusti Allah karo umat-E.
 
Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki yaikuya iku: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa sing arep kokbektèni. Apa brahala-brahala sing biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori sing panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."
{{Alkitab}}
 
[[Kategori:Kitab ing Prajanjian Lawas]]
 
{{stub}}
 
{{stub}}
[[Kategori:Kitab ing Prajanjian Lawas]]
6.697

besutan