Cahya: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
(éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
Sifat-sifat cahya ya iku, cahya nduwèni gerak lurus ning kabèh arah. Buktiné ya iku awaké dhéwé bisa ndeleng sawijining lampu sing urip saka kabèh sisih ing sawijining ruang peteng. Yèn cahya kaalangan, bayangan sing diasilaké disebabaké cahya sing nduwèni gerak lurus ora bisa ménggok. Nanging cahya [[pantulan cahya|bisa dipantulaké]] .
 
Sipat-sipat cahya yaikuya iku, cahya mrambat kenceng menyang kabèh arah. Buktiné kita bisa nyawang lampu sing murub saka arah ngendi waé ing sajroning ruang peteng. Yèn cahya kaling-kalingan, ayang-ayang aing dikasilaké disebabaké amarga cahya sing mrambat kenceng ora bis ménggok. Nanging cahya [[pantulan cahya|bisa dipantulaké]] .
 
== Pambiasan cahya ==
Cahya dibiasaké yèn mrambat miring ngliwati medium sing béda kayata saka udhara menyang [[kaca]] banjur ngliwati [[banyu]]. Kahanan iki disebut pambiasan cahya. Bab iki amarga cahya mrambat luwih cepet ing medium sing kurang padhet. Nanging cahya sing teka kanthi sudhut teka 90 derajat, (tegak lurus) ngliwati medium sing béda-béda ora dibiasaké. Conto sedina-dina bab pambiasan yaikuya iku sedhotan sing katon béngkong lan luwih gedhé jroning banyu, utawa dhasar kolam sing katon luwih cethèk saka kahanan sakbeneré.
 
== Pantulan cahya gumantung marang jinis permukaan ==
 
== Werna-werna jroning cahya srengéngé ==
Cahya putih [[srengéngé]] dumadi saka pitung [[werna]] yaikuya iku:
# [[Abang]]
# [[Jambon]]
6.697

besutan