Basa Pèrsi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Sistem panulisan: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Sistem panulisan: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
{{utama|Aksara basa Persia}}
 
Sadurungé mlebu Islam, masyarakat Persia migunakaké rong vèrsi aksara ing mangsa [[Pahlavi]], yaikuya iku aksara sing dimodhifikasi saka [[Basa Aram]], lan vèrsi sijiné ya iku aksara asli saenggon sing disebut 'Dindapirak' utawa jroning basa Persia Modhèrn disebut 'Din dabireh' (aksara suci).
 
Basa Parsi modhèrn migunakaké aksara Arab kanthi tambahan 4 aksara kanggo nulisak’e 'zh', 'ch', 'p', lan 'g'.
6.697

besutan