Kebon Botani Ballarat: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
}}
 
'''Kebon Botani Ballarat''' iku sawijining [[kebon botani]] sing dumunung ana ing bagéan [[kulon]] pesisir saka papan wisata [[Tlaga Wendouree]], ing [[Ballarat, Victoria|Ballarat]], [[Victoria, Australia|Victoria]], [[Australia]], sing duwéni jembar 40 hektar lan dipébrang dadi 3 laladan yang beda-beda. Bagéan tengahée njupuk modhèe éra jaman Victorian. Bagéin liyané yaikuya iku taman kabuka sing kerep dikenal kanthi julukan ''North dan South Gardens''. Kebon iki lagi wae ngrayakake ambal warsa sing kaping 150 taun utawa sing dikenal kanthi istilah ''sesquicentenary'', ing taun [[2007]].<ref>[http://www.abc.net.au/ballarat/stories/s2046496.htm Perayaan ambal warsa Kebon Botani iki sing kaping 150 taun. [[28 September]] [[2007]]. Stasiun Tipi ABC (Australian Broadcasting Corporation) Ballarat.]</ref>
 
Kebon iki uga nduwèni konservasi omah kaca sing gedhé, monumèn [[Perang Donya II]] lan sawijining paviliun sing isi reca-reca paninggalan jaman biyèdn. Laladan konservasi iku, uga dadi omah saka kolèksi reca-reca Stoddart, sing sak durunge kasebar ing kebon lan nembéb dikumpulaké ing sajeronéd ruangan khusus ing taun [[1980]]an kanggo ngindari tindakan-tindakan sing ngrusak (vandalisme).
6.697

besutan