Kepler (Kawah Bulan): Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
 
[[Gambar:AS12-52-7745.jpg|200px|right|Kawah Bulan]]
'''Kepler''' yaikuya iku [[Kawah kasil saka tabrakan benda luar angkasa ning Bumi|kawah]] [[Bulan]] kang umuré enom ana ing laladan kang jenengé [[Oceanus Procellarum]] ana ing kuloné lan [[Mare Insularum]] ning wetané. Ning sebelah tenggara ana [[Encke (kawah)|kawah Encke]].
 
Bebarengan karo [[Copernicus (kawah)|kawah Copernicus]] lan [[Aristarchus (kawah)|Aristarchus]], kawah Kepler kondhang karo [[sistem memancar]]é kang menyolok ning [[hemisfer]] kuloné Bulan tuladhané [[Mare Bulan|''maria'']] ning pinggiré. Sistem memancar kasebut mbentang nganti luwih saka 300 [[kilometer]], tumpang-tindih karo sistem memancar saka kawah-kawah liyané. Karo nggunakan [[binokular]] utawa [[teleskop]] cilik, kawahé iku dhewe katon ora pati istimewa dibandingaké karo sistem memancaré. Kira-kira kawah Kepler umuré padha karo kawah Copernicus kang kabentuk kira-kira 900 yuta taun mbiyen<ref>{{cite web | last = Grego | first = Peter | date = 1998-10 | url = http://website.lineone.net/~petergrego/mwoct98.htm| title = Kepler, a lunar impact crater | language = English | accessdate = 14-01-2007|archiveurl=http://web.archive.org/web/20010217060529/http://website.lineone.net/~petergrego/mwoct98.htm|archivedate=2001-02-17}}</ref>.
 
Kepler duwéni “benteng” cilik ''[[ejekta]]'' kang mubeng ing bageyan njabané bibir kawahé kang dhuwur. Dinding bageyan njaba ora temenanan bundher, lan duwéni bentuk rada [[poligon]]al. Dinding bageyan njeroné kawah Kepler rada katon tingkat-tingkat lan wis mlorot mring ngisoré kang ora rata lan duwéni [[puncak pusat]] kang ukurané cilik. Salah sijiné sinar saka sistem memancar [[Tycho (kawah)|kawah Tycho]], kang merentang nganti [[Oceanus Procellarum]], nugel kawah iki. Babagan iki yaikuya iku amarga anané faktor pemilihan jeneng kawah nalika [[Giovanni Riccioli]] nyusun sistem penamaan fitur-fitur ning Bulan, amanrga Kepler nggunakan kasil pengamatan [[Tycho Brahe]] nalika ngumumaké [[Hukum gerakan planet Kepler|hukumnya mengenai gerak planet]]. Ning peta buatan Riccioli, kawah iki dijenengi ''Keplerus'', lan laladan ning sekitaré kang duwéni [[albedo]] kang dhuwr dijenengi ''Insulara Ventorum''.
 
== Kawah-kawah satelit ==
6.697

besutan