Musik patriotik: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Lagu patriotik''' iku lagu kang nuduhaké rasa tresna marang nagara. Sawijining lagu patriotik bisa nganggo lirik utawa ukara, nanging bisa uga mung arupa instrumental, bisa uga arupa [[lagu kabangsan]] resmi utawa ora resmi. Biasané ditembangaké wektu liburan lan ing acara mèngeti dina penting ing sajarah. Téma utama yaikuya iku bab tresna marang nagara utawa théma liyané kang nduwèni sèntimèn patriotik lan nasionalisme.. Sawetara lagu patriotik nduwèni sipat [[Militarism|militaristik]], [[Jingoisme|jingoistik]], utawa ngandhut théma kang ngagungaké pangorbanan dhiri; lan théma liyané kayadéné kaéndahan alam, sajarah utawa idéalisme.
 
Siaran radhio resmi saka sawetara nagara biasané migunakaké lagu patriotik sing misuwur kanggo tandha wates acara utawa minangka lagu (pambuka) resmi.
6.697

besutan