Pamekaran wilayah ing Indonesia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Era 1999-saiki: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎Era 1999-saiki: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
=== Era 1999-saiki ===
 
Ing Taun [[1999]], Timor Wétan misahaké dhiri saka Indonésia lan ana ing sangisoré kakuwasan [[PBB]] nganti mardika penuh ing taun 2002, lan Indonésia mung nduwèni 26 propinsi. Sauntara iku, ing era reformasi ana tuntutan pamekaran sawetara propinsi ing Indonésia. Pamekaran propinsi ing Indonésia wiwit taun [[1999]] yaikuya iku:
 
* '''[[Maluku Lor]]''' kanthi kutha krajan [[Kutha Ternate|Sofifi-Ternate]], dimekaraké saka Propinsi [[Maluku]], dadi propinsi Indonésia ka-27 ing tanggal 4 Oktober 1999
6.697

besutan