Abu Hanifah (sastrawan): Béda antara owahan

34 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
kurangi pranala abang ora prelu
c (→‎Pawiyatan: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(kurangi pranala abang ora prelu)
[[File:Abu Hanifah (El Hakim) Kesusastraan Indonésia Modern dalam Kritik dan Essai 1 (1962) p38.jpg|thumb|Abu Hanifah, ing taun 1955]]
'''Abu Anifah''', kang duwé jeneng samaran El Hakim, ya iku penulis novél saka Indonésia.<ref name="ismail">{{cite book|title=Ensiklopedia Sastra Indonésia Modern|author|editor=Dendy Sugono|year=2003|page=1-3|publisher=Pusat Basa Departemen Pendidikan Nasional|location=Bandung|ISBN=979-692-283-5}}</ref>. Ora mung novél, piyambaké uga nyerat naskah lakon sandiwara.<ref name="ismail"/> Abu Hanifah air ing [[Padangpanjang]], [[Sumatra Barat]] ing tanggal 6 Januari 1906.<ref name="ismail"/> Ewadéné, sédané ana ing [[RSPAD Gatot Subroto,]] [[Jakarta]] ing tanggal 4 Januari 1980.<ref name="ismail"/> Sacara adat Minang Abu Hanifah kagungan gelar [[Datuk Maharaja Emas]].<ref name="abu">{{cite web| url= http://www.kompasiana.com/samdysaragih/tentang-abu-hanifah_5518d3a4813311e5709de11d|title= Tentang Abu Hanifah|accessdate= 7 Maret 2016|publisher= Kompasiana}}</ref>
 
==PawiyatanWiyata==
Abu Hanifah ngrampungke sekolah ana ing ''[[Indische Art]]'' ing taun 1932.<ref name="ismail"/> Sawisé iku, piyambaké mlebu sekolah tabib dhuwur ing taun 1962.<ref name="ismail"/> Déné, gelar akademik kang ditampa ya iku [[doktordhoktor honoris causa]] saka ''[[Akademi Belle Artes Brazil]]''.<ref name="ismail"/> Gelar iki ditampa ing taun 1962.<ref name="ismail"/> Saka pawiyatane, Abu Hanifah sejatiné dokter.<ref name="abu"/> Abu Hanifah tau kalebu ing pakaryan kalawarta [[Jong Sumatra]], [[Pemuda Indonésia]], lan [[Indonésia Raja]]. Piyambaké dadi redaktur ing kalawarta kasebut iku mau.
 
==PakaryanPakarya pulitik==
Pakarya pulitik Abu Hanifah diwiwiti nalika piyambaké mlebu ana ing parté pulitik [[Masyumi]].<ref name="abu"/> Masyumi rikala semana salah sawijining partai kang gedégedhé ana ing Indonesia.
 
==Cathetan Suku==
63.637

besutan