Kendhang wayangan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
clean up using AWB
(Kaca énggal: '''Kendhang wayangan''' utawa kendhang sabet iku kendhang sing nduwe ukuran sedeng, luwih cilik sithik dibanding kendang ageng ning luwih gede sithik dibanding ciblon lan uga nduwe...)
 
c (clean up using AWB)
'''Kendhang wayangan''' utawa kendhang sabet iku kendhang sing nduwenduwé ukuran sedeng, luwih cilik sithik dibanding kendang ageng ning luwih gede sithik dibanding [[ciblon]] lan uga nduwenduwé nada swara luwih dhuwur dibanding kendhang ageng.
 
Kendhang iki biasane ditabuh kanggo ngiringi pagelaran [[wayang]].
 
==Swara==
Swara kendhang wayangan pada karo swara kendhang umume lan masing-masing jinis swara iku metu saka [[Kendhang#Jinis_swara_lan_cara_nabuhJinis swara lan cara nabuh|teknik/cara nabuh]] sing beda-beda.
 
==Uga pirsani==
*[[Kendhang]]
 
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
 
[[Kategori:Gamelan Jawa]] [[Kategori:Kendhang]] [[Kategori:Kendhang wayangan]]
[[Kategori:Kendhang]]
[[Kategori:Kendhang wayangan]]
1.578

besutan