Lempongan Pèrsi: Béda antara owahan

34 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (Cahyo Ramadhani mindhahaken kaca Teluk Persia dhumateng Lempongan Pèrsi)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:PersianPèrsin Gulf map.png|300px|right|thumb|Peta TelukLempongan PersiaPèrsi.]]
 
'''TelukLempongan PersiaPèrsi''' iku terusané [[TelukLempongan Oman]] antara [[Jazirah Arab]] lan [[Iran]]. [[Segara jero]] sing jembaré 233.000  km² iki dihubungaké karo [[TelukLempongan Oman]] ing sisih [[wétan]] déning [[Selat Hormuz]], lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama [[Shatt al-Arab|Arvand Rood]], sing nggawa [[banyu]] saka [[Kali Karun|Karun]], [[Kali Eufrat|Eufrat]] lan [[Kali Tigris|Tigris]]. Jembar wilayahéwewengkoné 241.000  km². Dawané [[989]] kilometer sing ngubungaké utamané Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah sing paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
== Pranala njaba ==
* {{en}} [http://www.thepersiangulf.org/ The PersianPèrsin Gulf]
{{Dhaptar laut}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:TelukLempongan|PersiaPèrsi]]
[[Kategori:Wétan Tengah]]
[[Kategori:Samudra Hindhia]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan