Universitas: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (4) using AWB)
(→‎Sajarah: éjaan using AWB)
 
== Sajarah ==
Universitas ing donya kulon pisanan ya iku sawijining [[Akademi]] sing diadegaké taun [[387 SM]] déning filsuf Yunani [[Plato]], lan para siswané diajari [[filsafat]], [[matématika]], lan [[ulah raga]].
 
Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing [[Éropah]]:
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-11 nganti 12) kanthi pelajaran [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
 
Institusi kaya universitas iki wis ana ing [[PersiaPèrsi]], salah siji sing misuwur ya iku[[Akademi Gundisapur]] lan uga [[Universitas Al Azhar]] ing [[Kairo]], sing dadi universitas paling tuwa ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané ya iku Universitas Nalanda ing [[Bihar, India]].
 
Saliyané Universitas ana uga sawetara istilah liya sing dadi bagéyan saka perguruan tinggi ya iku:
348.872

besutan