Tarsus, Mersin: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q134287 (translate me))
(éjaan using AWB)
{{untuk|pengertian lain|Tarsus}}
 
'''Tarsus''' iku sawijining kutha ing [[Turki]], pucuking kali [[Tarsus Çay]] ing [[Laut Tengah]]. Kutha iki nduwèni pedunungpadunung 328.553 jiwa ing taun [[2007]].
 
== Sajarah ==
Tarsus iku kutha tuwa lan bisa ditlacak nganti [[Jaman Watu]]. Panggonané anèng pucuk simpangan sawetara dalan para sodagar. Nganti pirang-pirang abad, kutha iki dikuwasani déning [[wong Hittit]], [[Assyria]], [[Kekaisaran PersiaPèrsi|PèrsiaPèrsi]], [[Alexander Agung]], [[Kekaisaran Romawi]], [[Armènia]], [[Bizantium]], [[Turki Seljuk]] lan [[Turki Usmani]].
 
Ing mangsa sabanjuré Tarsus (Tarsos) dadi kutha administratif; seka taun [[400 SM]] dadi kutharaja salah sawijining 4 [[satrap]] PersiaPèrsi ing [[Asia Cilik]], lan sawisé telukanlemponganan Romawi, kutha iki dadi punjering provinsipropinsi [[Silisia]]. Kutha iki kondhang dadi panggonan miyosé [[Paulus seka Tarsus|Santo Paulus]].
 
Panguwasan [[Islam]] ing kutha iki dumadi ing mangsa [[Khalifah]] [[Umar bin Khattab]] ing taun [[637]], kanthi sénopati [[Khalid bin Walid]].
* [http://goturkey.kultur.gov.tr/destinasyon_en.asp?belgeno=9621&belgekod=9621&Baslik=Tarsus Informasi tentang Tarsus dari Departemen Kebudayaan dan Pariwisata]
* [http://www.pbs.org/empires/peterandpaul/footsteps/footsteps_1_2.html Tentang sejarah masa lalu Tarsus dari PBS]
 
{{Turki-geo-stub}}
 
[[Kategori:Kutha ing Turki]]
 
 
{{Turki-geo-stub}}
352.737

besutan