Drona: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[image:Drona-kl.jpg|thumb|'''Begawan Drona''' utawi '''Resi Durna''']]
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih punika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita [[Mahabarata]]. Durna punika putranipun [[Resi Baratmadya]] saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking [[Atasangin]]. Kacariyosaken bilih Durna punika dipun tudung minggat saking Atasangin amargi boten kersa dipunjodhoaeken kaliyan ramanipun. Durna punika dados gurunipunara-araipun Sata [[Kurawa]] lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun punika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah punika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>
352.737

besutan