Jura: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Europasaurus holgeri Scene 2.jpg|thumb|250px|Dinosaurus gedhé dhominan ing périodhe Jura.]]
 
'''Jura''' iku sawijining [[périodhe (géologi)|périodhe]] utama jroning [[skala wektu géologi]] sing dumadi watara 199,6 ± 0,6 tekan 145,4 ± 4,0 yuta taun kepungkur, sawisé périodhe [[Trias]] lan ndhisiki périodhe [[Kapur (périodhe)|Kapur]]. [[Lapisan batuan]] sing awèh ciri awal lan akir périodhe iki kaidhèntifikasi kanthi becik, nanging wektu pasé ora bisa dipesthèkaké watara 5 nganti 10 yuta taun. Jura arupa périodhe patengahan [[éra (géologi)|éra]] [[Mesozoikum]], sing ditepungi uga minangka "Jaman [[Dinosaurus]]". Awal périodhe iki ditengeri kanthi [[prastawa curesé Trias-Jura]].
 
Jeneng périodhe iki diwènèhaké déning [[Alexandre Brogniart]] adhedhasar akèhé [[watu kapur]] laut sing ditemokaké ing [[Pagunungan Jura]], ing laladan patemon [[Jerman]], [[Prancis]], lan [[Swiss]].
348.872

besutan