Pakèl: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c (→‎top: éjaan using AWB)
}}
[[File:Mangif foetid 080130-4201 tdp.jpg|thumb|Mangif foetid 080130-4201 tdp]]
'''Pakèl''' ya iku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duwé kerabat karo [[pelem]]. Woh pakèl disebut uga '''bacang'''<ref name="internet1">[http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/]</ref>. jeneng liya saka pakelpakèl ing antarane miturut dhaerahe ing antarane ''limus'' ([[bahasa Sunda|Sd.]]), ''asam hambawang'' ([[bahasa Banjar|Banjar]]), asam kopak, asam putar, asam payang ([[Samarinda]])<ref name="internet1"/>. Disebut uga ''macang'' utawa ''machang'' ([[bahasa Melayu|Malaysia]]), ''maa chang, ma chae'' utawa ''ma mut'' ([[Thailand]]), ''la mot'' ([[Myanmar]]),[[basa inggris]] disebut ''bachang'' utawa ''horse mango''. Minangka jeneng elmiahe ya iku ''Mangifera foetida'' Lour.<ref name="internet1"/>
 
==DheskripsiPratéla==
Dhuwur [[wit]]e bisa nganti watara 10–30 m, kulit pangepangé abu-abu semu soklat, kasar lan pecah-pecah, godhonge bentuk lanset, pucukepucuké lancip. werna kembangekembangé sumu biru ing malai. wohe gedhegedhé, bentukebentuké bunder arupa endhog, daging wohewohé akehakèh serateseraté, rasanerasané kecut semu legi, wijine gedhegedhé. pakelPakèl enakénak dipangan langsung, digawedigawé sirup, manisan, utawa rujak.
 
==cathetanCathetan sikil==
{{reflist}}
 
32

besutan