Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
(éjaan using AWB)
Tenger: Wiki Mrebawani Besutan aplikasi punsèl
 
== Akhir Hayat Tribhuwana ==
Tribhuwana Wijayatunggadewi mudhun saka takhtanetakhtané kira-kira taun [[1351]] (sawisesawisé gawé [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan manèh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', ya iku ''dewandéwan pertimbangan agung'' kang duwéni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjuresabanjuré ya iku putaneputrané, [[Hayam Wuruk]].
 
Ora ana pesthinepesthiné kapan Tribhuwana sedaséda. Kitab Pararaton mung nyritakakenyritakaké yen Bhre Kahuripan iku sedaséda sawisesawisé pengangkatan Gajah Enggon dadi patih ing taun [[1371]].
 
Miturut kitab Pararaton, TribhuwanotunggadewiTribhuwanotunggadéwi didharmakakedidharmakaké ing [[Candhi]] Pantarapura kang dumunung ing Désa Panggih. DeneDéné bojonebojoné, ya iku Kertawardhana Bhre TumapelTumapél sedaséda taun [[1386]], lan didharmakakedidharmakaké ing Candhi Sarwa Jayapurwa, kang dumunung ing Désa Japan.
 
== Rujukan ==
111

besutan