Warigaluh: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[File:Charles Napier Hemy - The Fisherman 1888.jpg|thumb|right|{{center|''The Fisherman'' (Sang Warigaluh) – déning [[Charles Napier Hemy]], 1888}}]]
'''Warigaluh''' utawi '''tiyang belahan''' (cara Indonésia: ''nelayan'') inggih punika istilah kanggé tiyang ingkang padintenipun misaya ulam utawi sato bangsa kerang wonten ing angga tirta.<ref>[http://www.bls.gov/soc/soc_r3b1.htm 45-3011 Fishers and Related Fishing Workers] US Department of Labor</ref> Ing saindenging donya, wonten udakawis 38 yuta warigaluh dagang lan warigaluh rakyat, sarta wong tani mina.<ref name="FAO">[[FAO]]: [http://www.fao.org/fishery/topic/13827/en ''Fishing people'']. Retrieved 7 July 2008.</ref> Istilah punika ugi angsal ateges warigaluh wisata. Misaya ulam sampun minangka caraning pados tetedhan kawit mangsa Mésolitikum.<ref name="Early humans followed the coast">[http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/5398850.stm Early humans followed the coast] BBC News articles</ref> Wonten ing nagari-nagari tuwuh, kathah warigaluh ingkang ngginakaken pirantos prasaja nedya misaya ulam. Warigaluh wonten ing nagari-nagari majeng limrahipun ngginakaken pirantos lan baita ageng atèknologi majeng.
 
63.840

besutan