Warigaluh: Béda antara owahan

40 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
{{Artikel ing krama}}
[[File:Charles Napier Hemy - The Fisherman 1888.jpg|thumb|{{center|''The Fisherman'' (Sang Warigaluh) – déning Charles Napier Hemy, 1888}}]]
'''Warigaluh''' utawi '''tiyang belahan''' (ngoko: '''wong amèk iwak''', cara Indonésia: ''nelayan'') inggih punika istilah kanggé tiyang ingkang padintenipun misaya ulam utawi sato bangsa kerang wonten ing angga tirta.<ref>[http://www.bls.gov/soc/soc_r3b1.htm 45-3011 Fishers and Related Fishing Workers] US Department of Labor</ref> Ing saindenging donya, wonten udakawis 38 yuta warigaluh dagang lan warigaluh rakyat, sarta wong tani mina.<ref name="FAO">[[FAO]]: [http://www.fao.org/fishery/topic/13827/en ''Fishing people'']. Retrieved 7 July 2008.</ref> Istilah punika ugi angsal ateges warigaluh wisata. Misaya ulam sampun minangka caraning pados tetedhantedhan kawit mangsa Mésolitikum.<ref name="Early humans followed the coast">[http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/5398850.stm Early humans followed the coast] BBC News articles</ref> Wonten ing nagari-nagari tumuwuh, kathah warigaluh ingkang ngginakaken pirantos prasaja nedya misaya ulam. Warigaluh wonten ing nagari-nagari majeng limrahipun ngginakaken pirantos lan baita ageng atèknologi majeng.
 
== Glosari ==
| style="font-style: italic;" | memancing
| style="font-style: italic;" | [[:en:fishing|fishing]]
|-
| colspan="2" | kridha ludirasato
|''binatang''
|''animal''
|-
| colspan="2" | angga tirta
| style="font-style: italic;" | [[:en:body of water|body of water]]
|-
|udakawis
| colspan="2" | warigaluh wisata
|udakara
| style="font-style: italic;" | nelayan rekreasi
|''kira-kira''
| style="font-style: italic;" | [[:en:recreational fishing|recreational fisher]]
|''approximately''
|-
| colspan="2" | warigaluh dagang
| style="font-style: italic;" | usaha tani ikan
| style="font-style: italic;" | [[:en:fish farming|fish farming]]
|-
| colspan="2" | warigaluh wisata
| style="font-style: italic;" | nelayan rekreasi
| style="font-style: italic;" | [[:en:recreational fishing|recreational fisher]]
|-
|tedhan
|panganan
|''makanan''
|''food''
|-
| nagari tumuwuh
| style="font-style: italic;" | negara berkembang
| style="font-style: italic;" | [[:en:developing country|developing country]]
|-
|pirantos
|piranti
|''peralatan''
|''equipment''
|-
| colspan="2" |prasaja
|''sederhana''
|''simple''
|-
| nagari majeng
| style="font-style: italic;" | [[:en:developed country|developed country]]
|-
|baita
| bebujeng
|prau
| beburu
|''perahu''
| style="font-style: italic;" | berburu
|''boat''
| style="font-style: italic;" | [[:en:hunting|hunting]]
|-
| colspan="2" | kridha ludira
| style="font-style: italic;" | -
| style="font-style: italic;" | [[:en:blood sport|blood sport]]
|}
 
63.840

besutan