Taoisme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
Mertal
(Dibuat dengan menerjemahkan halaman "Taoisme")
 
(Mertal)
[[Gambar:LaoGod.jpg|jmpl|Laozi yangsing dilukiskandilukisake sebagaiminangka seorangwong MAHA DEWA atauutawa Manifestasi TAO]]
'''Taoisme''' (Tionghoa: 道教 utawa 道家 ) ya iku ajaran [[Lao Tzu|Laozi]] adhedhasar Daode Jing (道德經,[[Hanyu Pinyin|pinyin]]:Dàodé Jīng). Kawitane, Daode Jing diarani ''Laozi Wuqianyan'' (老子五千言) utawa Tulisan Laozi Limang Ewu Tembung. Sabanjure dheweke ninggalake kutha krajan lan ora kaprungu maneh kabare. Ing mangsane Wangsa Han (202 – 221 SM), kitab kuwi kasebut Daodejing amerga ngrembug ngenani''Dao'' (Dalan) lan ''De'' (德, Kabecikan) sing diwulang Laozi<ref>http://web.budaya-tionghoa.net/index.php/item/188-riwayat-lao-zi-%E8%80%81%E5%AD%90</ref>.
 
15

besutan