Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Gambar:WorldMapLongLat-eq-circles-tropics-non.png|thumb|450px|Peta [[Bumi]] sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)]]
 
'''Sistem koordinat geografi''' digunakaké kanggo nggambarakenggambaraké titik posisi ing permukaanpasuryaning Bumi singkang sesuaisarujuk karo koordinat [[garis lintang]] lan [[garis bujur]].
 
[[Garis lintang]] ya iku garis vertikal sing nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisi [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
1.578

besutan