Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
'''Sistem koordinat geografi''' digunakaké kanggo nggambaraké titik posisi ing pasuryaning Bumi kang sarujuk karo koordinat [[garis lintang]] lan [[garis bujur]].
 
[[Garis lintang]] ya iku garis vertikalvèrtikal sing nanda'ake sudut antara salahsijisalah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisisisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sementara titik ing sisi wetan 0° diarani [[Bujur wetan]].
1.578

besutan