Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Garis lintang]] ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisisisih [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sementaramenawa titik ing sisisisih wetanwétan 0° diarani [[Bujur wetan]].
 
Kabeh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarake nganggo gabungan sistem pengukuran lintang lan bujur.
1.578

besutan