Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Garis lintang]] ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisihsisi [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] menawasementara titik ing sisihsisi wétanwetan 0° diarani [[Bujur wetan]].
 
KabehKabèh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarakedigambaraké nganggo gabungan sistem pengukuranpangukuran lintang lan bujur.
 
== Pranala jaba ==
1.578

besutan