Sepatu Dahlan: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
besut sithik
(besut sithik)
|runtime =
|country = {{flag|Indonesia}}
|language = [[BahasaBasa IndonesiaIndonésia]]
|budget =
|gross =
|awards =
}}
'''''Sepatu Dahlan''''' yaiku [[film drama]] [[IndonesiaIndonésia]] taun [[2014]]. Film iki dirilis udhar [[10 April]] [[2014]]. Film iki terinspirasikainspirasi saka novel kang nduweni judul padha, yaiku ''Sepatu Dahlan'', sing isine momot kisah [[Dahlan Iskan]], [[Daftar Menteri Badan Usaha Milik Negara Indonesia|Menteri BUMN]], nalika cilik.
 
== Sinopsis ==
“Urip, gae uwong mlarat, kudu dilakoni opo onokeanané,” ngunungono kuwi prinsip Dahlan. Dheweke ora tau mungkasi ngipingimpi gae nduweni sepatu lan sepeda. KemelaratanKamlaratan sing dirasaknedirasakna, ora nyurutnonyurutna semangat Dahlan gaekanggo tetep sekolah sanajan kudu lumaku kang tanpa alas sikil, lumaku puluhan kilometer gaekanggo lunga nangmenyang pesantren Takeran. Lan ora jarangarang sikile ngelepuh uga lecet.
 
Dahlan angliputikuwi anak katelu saka papat sak duluransadulur. loroLoro mbakyunembakyuné sekolah ing perguruan tinggi lan adikeadinée, Zain isih sekolah. Bapake Dahlan makarya serabutan déné IbukeIbuné pembatik ing desa. banjur padha manggon ing Kebon Dalem, kampung sing nyimpen akeh kenangan.
Wektu lulus saka Sekolah Rakyat, karokanthi 3 nilai abang sing ngehiasi rapote, Dahlan ngerasangrasa gagal, lan ora bisa nggawe uwong tuanetuwané bangga. malah bapake ketokkaton kecewakuciwa.Pungkas Pungkasané wis cita-cita Dahlan gaekanggo ngelanjutkenerusakeé sekolah ing SMP Magetan. “.. Nanging ing ngendi waé sekolahe, sing penting yaiku niat sinaune..” nasehat ibu Dahlan sing nggedhekake atiné.
 
Wiwit kelas II, Dahlan aktif ing jerone organisasi lan kagiyatan sekolah. Dahlan kepilhkapilih dadi kapten tim bola voli MTs Takeran. Marang sijiSawijining dina Dahlan lan tim bola voline bisa ngikutimelu perlombaan bola voli sak tingkat Kabupaten Magetan. Wektu iku kepinginan gae duwe sepatu makin besartambah gedhe. Nanging ibu sing disayangi, dumadakan gerah amarga kerjane keras. ing tengahing kesulitan iku, Dahlan kudu berjuang gae njaga adike lan ngejar cita-citae.
 
Mangkono uripe Dahlan, kebak keterbatasan. Nanging keterbatasane iki ora nggawe nyerah lan terpuruk, justrumalah dadi panyemangat urip gae luwih apik lan bisa mbanggakne liyan-liyane. Keterbatasan sabeneré bakal dadi sawijine sing ayukanugrahan, tergantunggumantung carane kawula ngarahake.<ref>[http://www.21cineplex.com/sepatu-dahlan-movie,3474,04SDAN.htm 21Cineplex]</ref>
 
 
78.624

besutan